Äta hästkött på Island

Om man för första gången någonsin ska smaka hästkött såfinns det ett ställe utöver det vanliga där man är mer eller mindre expert påhästkött, Grillmarkadurinn i Reykjavik.Välj en saftig biff med krispiga curly fries,grönsaker, svamp och så den gudomliga såsen.

Läs mer

Fårkött på Island

Det finns oerhört mycket får på Island, man säger att detfinns fler får än människor. Oavsett om det är sant eller inte så dominerasmaten av får- och lammkött. Och det smakar som ingen annan stans. Du kommeraldrig mer att säga att lamm smakar som kofta efter att ha ätit lamm på Island.

Läs mer

Varför vi inte äter häst

I Sverige anses det konstigt och i många fall barbariskt attäta hästkött. Säger man att man tillagat en hästfilé på lördagskvällen iställetför en oxfilé så kommer många att rynka på näsan och titta snett på en. Trotsatt de i de allra flesta fall aldrig ens provat att smaka hästkött.

Läs mer

Märkliga kötträtter

Frågan är, räknasspindel till kött? Vet inte vem som kan svara men “delikatessen” friteradfågelspindel hamnar på listan över mest märkliga kötträtter som äts världen över.

Läs mer

Kött och hälsoaspekter

Det finns mycket forskning kring de negativa hälsoaspekternaom köttätande, men här kommer ett roligt forskningsresultat – äter man kött såär man gladare och lyckligare än andra!

Läs mer

Är det bra med kött?

Är det farligt att äta kött? Både ja och nej.

Läs mer

Sigill – svensk klimatcertifiering

Föratt rädda planeten på sikt så måste vi lära oss att äta rätt, att ätaklimatsmart. Vilket betyder att äta fler måltider som gynnar både klimat ochden biologiska mångfalden.

Läs mer

Köttets påverkan på miljön

Vi äter alldeles för mycket kött i Sverige, det råder detingen tvekan om. Och det kan ses negativt från olika synvinklar, både för vårhälsa och för miljön.

Läs mer

Ekologiskt kött = gladare djur?

När man pratar omekologiskt kött så tänker många fortfarande automatiskt att det är dyrare kött.

Läs mer

Tänkvärt vid uppstart av gårdsslakteri

Det kan vara krångligt och framförallt dyrt att starta etteget gårdsslakteri men det lämnar sig oftast i längden om man har en bra plan.

Läs mer