Märkliga kötträtter

Märkliga kötträtter

Frågan är, räknasspindel till kött? Vet inte vem som kan svara men “delikatessen” friteradfågelspindel hamnar på listan över mest märkliga kötträtter som äts världen över.

Det sägs vara en favorit i exempelvis Kambodja och de äterden friterad i sin helhet eller i vissa fall utan ben. Så om du tänker resatill Kambodja så vet du vilken typ av streetfood du kommer erbjudas… Gillar man friterat så kanske man även är sugen på att provafriterat marsvin, cuy? Det är en delikatess i Peru och serveras gärnatillsammans med pommes frites. Annars kan man få den direkt på pinne grilladöver eld, Perus motsvarighet till Englands fish and chips kanske? Om du någon gång råkar hamna på en kastrering av tjurar iUSA så är det inte helt omöjligt att du blir erbjuden prärieostron. Eller,tjurtestiklar som det egentligen är. Det är en delikatess i framföralltmellanvästern. De kan serveras stekta eller grillade och ibland med choklad (!)på.

Kohjärna till frukost?

 I USA kan man även bli serverad kohjärna till frukosttillsammans med äggröra. Så om du serveras en suspekt blandning av någontingmed äggröra så finns chansen att det är kohjärna du ska äta. Just kohjärna meni andra former serveras även i delar av Europa, Pakistan, Indonesien ochMarocko.Annan typ av huvud-mat är populärt på exempelvis Island, dethandlar om fårskalle, gärna kokt sådan. I Sydafrika säljs de ofta påmarknader och då säljer man i stora mängder. Rätten serveras även i Kazakstan.

Viril av orm

Viril av orm

 Skottlands signum haggis är en traditionell rätt där man malner inälvor och kryddor och sedan kokar det i magsäcken av samma djur mangjorde det av. Nästan lite som svenskt pölsa men haggis är mer smakrik och litemer fast konsistens. Haggis varierar i smak beroende på vilket område manbefinner sig i. Och givetvis vilka gamla knep just de använder för atttillverka den.Oma manletar efter mat som sägs göra en mer viril så ska man nog främst vända sig tillAsien. I Kinahar man nämligen en tro på att en åsnepenis kan ge bättre potens och samtidigtfinare hy. Kanske är det värt att prova? Eller sååker man till Thailand och dricker det färska blodet från en kungskobra. Detsägs också göra dig viril (eller kräkfärdig eller sjuk…), man dricker det somdet är eller blandar med något annat.

Glass av vispat fett

 Vill du prova den så kalladeeskimoglassen så är det till Alaska du ska bege dig. Glassen består av en mixav uppvispat fett, fisk, bär och socker. Lockande?Någotannat som är oerhört märkligt att man ens kommit på att börja tillverka ärSardiniens larv-ost. Osten är tillverkad av getmjölk som man låtit stå framme ivärmen så länge att den både blir fermenterad och angripen av fluglarver. Detsom bli över efter att osten gått igenom larverna är en slags krämig ost somska vara en delikatess.

Gillar du äggröra så kanske du vågar prova att äta jättelarv i Australien, den sägs påminna om äggröra.